Grillad amerikansk cheeseburgare

Grillad amerikansk cheeseburgare
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Grillad hamburgare med högrevsfärs och cheddarost.

Serveringstips: tomat, lök, salladsblad, saltgurka och/eller hemgjord ketchup

26 april 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g högrevsfärs (alt nötfärs)
  • salt och peppar
  • 4 skivor cheddarost
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 ägg
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk sherryvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl matolja

Gör så här

  1. Mal köttet och blanda med salt och peppar tills det blir gott.
  2. Mixa allt utom oljan i en matberedare, ringla i oljan till lagom konsistens, blanda med färsen och forma till burgare.
  3. Grilla köttet till din favoritstekgrad 45-50 grader för rare, 50-55 grader för medium/rare, 55-60 för medium, 65+ för well done.
  4. Smält osten ovanpå och servera med grillat bröd och dina favoritgarnityr.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept