Grillad abborre med kryddstekta räkor

Grillad abborre med kryddstekta räkor
Foto: TV4

Till den här rätten behöver du pinfärska abborrar i portionsstorlek, så den passar bäst att laga efter en fisketur. Abborre smakar gott att servera tillsammans med en kryddstark blandning av räkor och salladslök.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 abborrar á ca 250 g
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • neutral olja till stekning
  • 8 salladslökar
  • 20 räkor med skal
  • 4 tsk sambal oelek
  • 4 msk kinesisk soja

Till servering:

  • 1 citron

Gör så här

  1. Rensa abborrarna och skölj dem. Torka dem och gnid dem med salt och peppar. Fyll fiskarnas bukar med timjan och rosmarinkvistarna. Skär citronen i klyftor. Ansa salladslökarna och dela dem.
  2. Pensla fiskarna med olja och grilla dem 6-7 minuter per sida, eller stek dem i olja i stekpanna. Fräs salladslökarna i 2 minuter i olja. Ta upp dem och håll dem varma. Lägg i räkorna i pannan och fräs dem i 1 minut.
  3. Häll i soja och sambal och lägg tillbaka salladslöken. Låt allt bli riktigt hett och fördela på varma tallrikar. Lägg fisken överst och servera genast med citronklyftorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept