Griljerad gravlax

Griljerad gravlax
Foto: TV4

Griljeringen håller kvar saftigheten och ger en fin smak. Täcket ska ha samma färg som en griljerad julskinka.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg gravlax

Griljeringen:

  • 2 äggulor
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl skånsk senap
  • 0,25 dl ljus fransk senap
  • 0,5 msk honung

Gör så här

  1. Torka den färdiggravade laxen väl och lägg den på en plåt. Blanda samman ingredienserna till griljeringen och bred blandningen över laxen i ett tjockt lager.
  2. Värm ugnen till högsta möjliga övervärme och griljera laxen tills ytan fått fin färg, 3-4 minuter. Passa så den inte blir bränd. Låt fisken svalna och servera den i halvcentimeter tjocka skivor med senapssås till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept