Kyckling i whiskysås

Kyckling i whiskysås
Foto: TV4

En enkel favoriträtt med soltorkade tomater och potatismos med parmesan.

Gretas vintips: Mousserande vin eller Veuve Clicquot Ponsardin.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé, färsk
  • 1 dl soltorkade tomater

Whiskysås

  • 0,5 dl soja
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl whisky

Potatismos med parmesan

  • 1 kg potatis, fast
  • 0,5 dl parmesan, riven
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skiva kycklingen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Hacka soltorkade tomater och strö dem över kycklingen.
  3. Whiskeysås
    Blanda soja, vispgrädde och whiskey i en skål.
  4. Häll såsen över kycklingen och ställ in det i ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
  5. Potatismos med parmesan
    Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter i hälften mjök hälften vatten.
  6. Häll av potatisen och blanda i mjölk, smör och den rivna parmesanen
  7. Servera med valfria grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept