Grekiska lammköttbullar med fetasallad och tzatziki

45 m
4
Grekiska lammköttbullar med fetasallad och tzatziki
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Grekiska lammköttbullar

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • salt
  • smör, till stekning

Fetasallad

  • 300 g inlagda kronärtskockor
  • 2 st gemsallad, delad i bitar
  • 2 msk kapris
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 200 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 3 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och svartpeppar

Tzatziki

  • 3 dl tjock yoghurt, 10 %
  • 1 gurka
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk fin olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda alla ingredienser till lammköttbullarna och låt svälla i ca 10 minuter. Forma färsen till bollar och bryn i smör så de får en fin stekyta, baka sedan klart i ugnen i ca 15 minuter.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till salladen och smaka av med salt.
  3. Riv gurkan till tzatzikin på rivjärn och pressa ur vätskan som en galning. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Servera tzatziki med lammköttbullarna och fetasalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept