Grekiska lammfärsbiffar med fetaost

koket.se
Grekiska lammfärsbiffar med fetaost
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Grekiska lammfärsbiffar med fetaost

26 ingredienser

30 m

Saftiga lammfärsbiffar som fylls med fetaost och oliver, servera med krämig tzatziki och citronrostad potatis.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 600 g lammfärs
  • 150 g fetaost, grovt smulad
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 knippe färsk oregano (eller 0,5 msk torkad)
  • 150 g kalamataoliver utan kärnor
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till stekning

potatis

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk oregano
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • salt

Tzatziki

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 1 tsk salt
  • 1-2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk olivolja
  • peppar

Till servering

  • grönsallad
  • tomat
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Potatis

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna potatisen i 3x3 cm kuber. Tryck till vitlöksklyftorna
  2. med sidan av kniven. Lägg i en bunke och riv i citronzest och pressa citronen över. I med oregano,
  3. en nypa salt och peppar. Vänd runt och lägg sen i en ugnsform och rosta i 30 minuter tills potatisen
  4. fått fin färg.

Tzatziki

  1. Riv gurkan och strö över salt. Låt vila i 15 minuter. Krama sen ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt, 1-2 rivna vitlöksklyftor och olivolja. Smaka av med peppar.

Biffar

  1. Grovhacka oliverna och blanda med lammfärs, vitlök, smulad feta, oregano samt salt och peppar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja. Servera med citronpotatis, tzatziki och sallad.