Grekiska lammfärsbiffar med fetaost

30 m
4
Grekiska lammfärsbiffar med fetaost
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Biffar

  • 600 g lammfärs
  • 150 g fetaost, grovt smulad
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 bunte färsk oregano eller 0,5 msk torkad
  • 150 g urkärnade kalamataoliver
  • salt och peppar
  • olivolja, till stekning

Potatis

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk oregano
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • salt

Tzatziki

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 1 tsk salt
  • 1-2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk olivolja
  • peppar

Till servering

  • grönsallad
  • tomater
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Potatis
    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna potatisen i 3x3 cm kuber. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av kniven. Lägg i en bunke och riv i citronzest och pressa citronen över. I med oregano, en nypa salt och peppar. Vänd runt och lägg sen i en ugnsform och rosta i 30 minuter tills potatisen fått fin färg.
  2. Tzatziki
    Riv gurkan och strö över salt. Låt vila i 15 minuter. Krama sen ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt, 1-2 rivna vitlöksklyftor och olivolja. Smaka av med peppar.
  3. Biffar
    Grovhacka oliverna och blanda med lammfärs, vitlök, smulad feta, oregano samt salt och peppar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja. Servera med citronpotatis, tzatziki och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept