Grekisk sallad till buffén

Från Nyhetsmorgon

Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos Ahlénius lagade en grekisk buffé i Nyhetsmorgon. Här är deras recept på en härlig grekisk sallad. 


Grekisk sallad kan se olika ut för olika personer - många tycker att en "äkta" grekisk sallad görs utan grönsallad, medan vissa håller den för nödvändig. För oss spelar det ingen roll. Men i detta recept är grönsallad med, men vi gör den utan ibland. Ibland tar vi rentav bort fetaosten och kallar den ändå grekisk sallad. Känn dig fri!


1 augusti 2015
Visa mer

Du behöver

  • 2 kruksallad
  • 2 gurkor
  • 750 g körsbärstomater
  • 2 rödlökar
  • 1 dl olivolja + 1 msk att ringla över fetaosten
  • 1,5 pressad citron
  • 2-3 nypor flingsalt
  • 25-30 kalamataoliver
  • 1 msk torkad oregano
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Börja med att skölja och strimla salladen. Pressa vätskan ur salladen och lägg den i en skål.
  2. Skala gurkan, dela den på mitten och skär den i grova bitar. Skär körsbärstomater i halvor och skiva rödlöken tunt. Lägg dem i salladen.
  3. Slå på olivolja, pressad från citron och flingsalt. Blanda om.
  4. Lägg i oliverna och hälften av oreganon. Blanda om.
  5. Toppa med fetaost och garnera med resten av oreganon och olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept