Grekisk sallad med sardeller och solmogna tomater

Grekisk sallad med sardeller och solmogna tomater
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grekisk sallad med sardeller och solmogna tomater

11 ingredienser

Leta efter riktigt solmättade tomater när den här salladen ska tillagas. Lite gyllengrön olivolja är all dressing som behövs för att smaken ska bli den rätta.

Ingredienser

portioner
  • 4 plommontomater
  • 1 gurka
  • 2 paprikor
  • 1 rödlök
  • 3 sardellfiléer
  • 20 oliver
  • 300 g fetaost
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • salladsmix

Gör så här

  1. Skär tomaterna i 8-10 klyftor. Skala gurkan och skär den i 5 mm tjocka halvmånar. Skär paprikorna och löken i tunna ringar.
  2. Blanda samman grönsakerna och sallatsbladen med sardellerna, tillsätt fetaosten i bitar och blanda försiktigt.
  3. Lägg upp salladen på ett stort fat eller på portionstallrikar. Fördela oljan över salladen, strö på oregano och salta eventuellt. Bjud ett nygräddat lantbröd till.