Grekisk sallad - Horiatiki salata

Grekisk sallad - Horiatiki salata
Foto: Apostolis Mastopis

Grekisk sallad - Horiatiki salata

Av: Maro Papadopoulou

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 min

Servera som lunch tillsammans med ett gott bröd, eller som tillbehör.

Recept från boken Vår smakresa - Genom Grekland och Cypern av Maro och Frixos Papadopoulou.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 6 tomater, skivade
  • 1 gurka, skalad och skivad
  • 2 gröna paprikor, skivade i ringar
  • 1 rödlök, skivad i ringar
  • 200 g fetaost
  • 15-20 kalamonoliver
  • torkad oregano

dressing

  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger (eller rödvinsvinäger)
  • salt

Gör så här

  1. Lägg de skivade grönsakerna i en salladsskål. Tillsätt kalamonoliver och fetaost och strö över lite oregano.
  2. Blanda olivolja med balsamvinäger och slå detta över salladen före serveringen. Servera med ett varmt, gott lantbröd.