Den här salladen är gjord efter ett grekiskt recept. I originalreceptet kokas dock fisken i havsvatten! Själv kan du baka den i ugnen i stället. Naturligtvis går det även alldeles utmärkt att använda djupfryst fiskfilé.
Sätt ugnen på 200°. Finhacka dillen, spara stjälkarna. Pressa den ena citronen och till dressingen. Rör ner lite salt, nymalen peppar och olja. Pressa i vitlöken och blanda i den hackade dillen. Skala gurkan och skär den på längden i 4 delar. Skrapa bort kärnorna med en tesked. Skär gurkan och tomaterna i centimetertjocka skivor. Vänd ner grönsakerna i dressingen och låt salladen stå framme medan du gör i ordning fisken.
Smörj ett rejält stycke aluminiumfolie med smör. Klyv den andra citronen och gnid in fisken med den, ut- och invändigt. Krydda fisken med salt och peppar och lägg dillstjälkarna i buken. Gör ett tättslutande paket av fisken. Lägg paketet i en ugnssäker form och ställ in i ugnen och ta ut efter precis 22 minuter.
Hårdkoka äggen, spola dem med kallt vatten och skär dem i halvor. Låt fisken svalna. Ta bort skinn och ben och dela fiskköttet i mindre bitar. Vänd försiktigt ner dem i salladen. Garnera med oliver och hårdkokta ägghalvor.