Chokladbiscotti

Du behöver

  • 150 g pistagemandlar och macadamianötter
  • 3 dl socker
  • 5 st ägg
  • 1,5 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • 50 g hackad mörk choklad

Gör så här

  1. Hacka nötterna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda kakao med övriga torra ingredienser. Häll ner äggvispet, tillsätt nötter och choklad och blanda snabbt ihop till en lös deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl så att degen går att forma.
  2. Dela degen i 3 längder och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Grädda dem mitt i ugnen på 190 grader i cirka 25 minuter.
  4. Skär i sneda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp och rosta i ytterligare 10 minuter på 175 grader.
  5. Vänd skorporna och rosta i 10 minuter till. Stäng av ugnen och låt torka på eftervärme. Förvaras torrt i burk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept