Halstrad piggvar med sommarprimörer och bjärepotatis "pot au feu"

4

Du behöver

  • 1 hel piggvar, ca 2 kg
  • 1 kg blåmusslor
  • 8 kg sommarprimörer (utan blast)
  • 1 knippe vårlök
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 st citron
  • 0,8 kg bjärepotatis
  • salt och peppar
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl hackade grönsaker (purjolök,fänkål,rotselleri,vitlök)
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Vårlökscreme
  2. Skär vårlöken fint och vänd ner i uppvispad cremefraiche med citron salt och peppar.
  3. Tvätta blåmusslorna koka med de hackade grönsakerna och vitt vin.
  4. Lyft musslor och sila av fonden.
  5. Ansa och skala primörerna och potatis koka i musselbuljongen.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera i djupa tallrikar med den halstrade piggvaren och blåmusslorna
  8. Samt vårlökscremen.
  9. Garnera med plockad dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept