Gravstensmuffins

Gravstensmuffins
Foto: TV4

Degen till gravstenarna ska vila kallt i 2 timmar. Du gör den enkelt i matberedare eller mixer. Det är viktigt att kakorna och muffinsen är helt kalla när de sätts ihop. Både muffins och gravstenar kan bakas dagen innan de ska ätas.

26 oktober 2010
Visa mer
20

Du behöver

Muffins

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3,5 msk kakao
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Gravsten

  • 2,5 dl mjöl
  • 1,25 dl socker
  • 100 g smör
  • 0,5 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • mörk blockchoklad till dekoration
  • Muffinsformar

Gör så här

  1. Muffins
    Placera ut formarna på plåt eller i en muffinsform.
  2. Smält smör och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt kakao och kardemumma.
  4. Sikta växelvis i mjöl blandat med bakpulver, mjölk och smält smör.
  5. Fördela smeten i formarna. Fyll inte formarna ända upp, muffinsen jäser.
  6. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter, 200 grader. Låt svalna på galler.
  7. Gravsten
    Tärna smöret.
  8. Tillsätt äggula, mjöl, socker och vaniljsocker.
  9. Mixa tills det blivit en deg och lägg kallt i 2 timmar. Kavla ut till 3-4 mm.
  10. Skär ut ovala former och lägg dem sedan på plåt klädd med bakplåtspapper.
  11. Grädda i 175-200 grader i 8-10 minuter.
  12. Låt kallna helt.
  13. Spritsa eller måla med smält mörk choklad.
  14. Gravstensmuffins
    Placera en gravsten på varje muffin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept