Gravad strömming

Gravad strömming
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gravad strömming

12 ingredienser

Gravad strömming är populär. Gott till nykokt dillpotatis. Det är viktigt att följa receptet. Strömmingen håller en vecka i kylen.

Ingredienser

portioner
  • 7-800 g strömmingsfilé
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 msk salt

Lag:

  • 1 dl svensk senap
  • 1 msk ättika
  • 0,5 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl matolja
  • 1 dl vatten
  • 1 knippe dill, hackad
  • 10 vitpepparkorn, krossade

Gör så här

  1. Dra bort skinnet på fisken. Lägg strömmingen i en skål. Blanda vatten, ättika och salt. Slå på av ättikslagen så att det täcker. Ställ kallt 4-6 timmar. Fisken blir nu vit.
  2. Låt sen rinna av.
  3. Rör ut senapen med ättika och blanda sen lagen. Slå den över fisken och ställ i kyl minst 1 dygn.