Gravad strömming på potatis

Gravad strömming på potatis
Foto: TV4

Gravad strömming behöver förberedas ett par dagar innan den ska ätas, men sedan är det bara att servera. En perfekt rätt att bjuda på.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer

Lag:

  • 1 l vatten
  • 1,5 dl Ättiksprit
  • 3 msk salt
  • Chilisås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk sherry, torr
  • svartpeppar, malen

Till servering:

  • 2 st bakpotatisar
  • 2 tsk rapsolja
  • salt och svartpeppar, malen
  • gräslök

Gör så här

  1. Dag 1: Dra bort skinnet från filéerna och dela dem. Blanda ingredienserna till gravningslagen och lägg strömmingen i den kallt över natten.
  2. Dag 2: Ta upp strömmingen och låt rinna av. Lägg i en skål. Blanda samman ingredienserna till chilisåsen och häll så att den täcker strömmingen. Låt stå kallt över natten.
  3. Dag 3: Värm ugnen till 225°. Skär bakpotatisarna i en knapp centimeter tjocka skivor. Pensla med olja och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Krydda med salt och peppar. Baka potatisskivorna i ugnen i ca 30 minuter. Lägg upp på assietter med strömmingen och dekorera med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept