Gravad strömming på gammalt vis

Gravad strömming på gammalt vis
Foto: TV4

En underbart god senapsströmming. Servera som förrätt eller lunch med nypotatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg strömming, orensad eller 7-8 hg rensad
  • Vatten:
  • 1 dl Ättiksprit
  • 1 msk salt per liter vatten

Lag:

  • 1 tsk senap
  • 0,5 dl Ättiksprit
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 dl matolja
  • 1,5 dl vatten
  • 1 knippa dill, finhackad
  • 10 vitpepparkorn, krossade

Gör så här

  1. Rensa, flå och bena ur strömmingen. Köper du rensad strömming behöver du bara dra av skinnet.
  2. Blanda vatten, ättika och salt och lägg strömmingen i detta några timmar. Tag upp den och låt rinna av.
  3. Rör ut senapen med ättikan och blanda sedan i de övriga ingredienserna. Slå lagen över fisken och låt den stå i kylen till nästa dag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept