Gravad strömming med örtmajonäs

Gravad strömming med örtmajonäs
Foto: TV4

Den här klassiska gravade strömmingen serveras i en kryddig örtmajonnäs.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer

Lag:

  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1 msk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Örtmajonnäs:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk finhackad dill
  • 2 tsk finhackad persilja
  • 2 tsk finskuren gräslök
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar.
  2. Kontrollera att fisken är vit och känns fast rakt igenom. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl.
  3. Hacka dillen och persiljan och skär gräslöken smått. Blanda samman majonnäs, kryddörter, salt och peppar. Pressa ner vitlöken. Vänd ner strömmingen i örtmajonnäsen precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept