Gravad strömming i senapssås

Gravad strömming i senapssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gravad strömming i senapssås

12 ingredienser

En härlig strömming med kryddiga senapskorn i såsen.

Ingredienser

portioner
  • 600-800 g strömmingsfilé

Ättikslag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 msk salt

Senapssås:

  • 0,75 dl senap
  • 1-2 msk gult senapsfrö
  • 2 tsk salt
  • 2-3 msk strösocker
  • 2 tsk ättika
  • 1 dl rapsolja
  • 0,75 dl vatten
  • 1 knippe dill, hackad

Gör så här

  1. Lägg strömmingen i ättikslagen 4-6 timmar. Låt den rinna av och dra av skinnet. Blanda senap, salt, socker och ättika till såsen. Rör ner oljan i en fin stråle. Rör sist ner vattnet, senapsfrön och dill. Vänd ner fisken och ställ i kylen 1 dygn.