Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Gravad strömming i senapssås
Foto: TV4
Gravad strömming i senapssås
0
Spara
Av:
Köket.se
12
ingredienser
En härlig strömming med kryddiga senapskorn i såsen.
Buffémat
Husmanskost och receptklassiker
Ingredienser
600-800 g strömmingsfilé
Ättikslag:
5 dl vatten
1 dl ättika
1 msk salt
Senapssås:
0,75 dl senap
1-2 msk gult senapsfrö
2 tsk salt
2-3 msk strösocker
2 tsk ättika
1 dl rapsolja
0,75 dl vatten
1 knippe dill, hackad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Lägg strömmingen i ättikslagen 4-6 timmar. Låt den rinna av och dra av skinnet. Blanda senap, salt, socker och ättika till såsen. Rör ner oljan i en fin stråle. Rör sist ner vattnet, senapsfrön och dill. Vänd ner fisken och ställ i kylen 1 dygn.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut