Gravad oxfilé med getostcrème

Gravad oxfilé med getostcrème
Foto: TV4

En mycket uppskattad bjudrätt som räcker till många. Vill du inte ha getostcrème kan du servera med hovmästarsås. Byt gärna ut dillen mot persilja.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 500 g oxfilé
  • 1 dl salt
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk krossad svartpeppar
  • 0,5 msk krossad vitpeppar
  • 1 msk körvel
  • 1 knippa persilja, grovhackad

Crème:

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl gräddfil
  • 100 g getost
  • salt och svartpeppar
  • kryddkrasse och sallat till garnering

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och kryddor. Gnid och klappa in blandningen i köttet. Lägg persiljan i ett kärl med köttet över. Täck kärlet och ställ i kyl 5 dygn.
  2. Vänd köttet ett par gånger om dagen så att lagen kommer åt alla delar.
  3. Tag upp köttet och skrapa av kryddorna. Skiva köttet lövtunnt, enklast om man först fryser det lätt. Blanda getostcrèmen och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept