Gravad oxfilé

Gravad oxfilé
Foto: TV4

Den gravade filén ska skivas riktigt tunt. Prova eventuellt med att lägga den i frysen en stund, och skära filén när den nästan är vid fryspunkten.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 400-500 g putsad oxfilé
  • 1 dl salt
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk krossad svartpeppar
  • 0,5 msk krossad vitpeppar
  • 1 msk körvel
  • 1 stor knippa persilja

Såsen:

  • nobisdressing/gräslökssås

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och kryddor. Klappa in oxfilén med kryddorna och lägg den i en form med grovt skuren persilja. Täck över och ställ den kallt.
  2. Låt den stå i 5 dygn. Vänd filén ett par gånger per dag så kommer den lag som bildas åt överallt.
  3. Skiva filén så tunt som möjligt och servera den med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept