Gravad lax - se & gör

koket.se
Gravad lax - se & gör
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Gravad lax - se & gör

5 ingredienser

2 dygn

Att grava lax hemma är enkelt. I klippet visar Jennie Walldén hur du gör.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

  • 600 g färsk laxfilé med skinn
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk salt
  • 2 tsk vitpeppar, krossad
  • 1 30 g dill, grovhackad

Gör så här

  1. Putsa laxen fri från ben men låt skinnet vara kvar. Om du vill kan du dela laxen i 2 bitar på bredden för att rimma dem mot varandra.
  2. Blanda socker, salt och vitpeppar och gnid in laxen med detta. Lägg dillen på laxen och lägg eventuellt de två delarna mot varandra.
  3. Lägg i dubbla plastpåsar och grava i kylen i 1-2 dygn.