Gravad lax med sås

Gravad lax med sås
Foto: TV4

Att grava lax är en god affär. Passa på då laxen säljs till extrapris. Grava en stor bit och frys in det som inte går åt direkt.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 kg mellanbit av lax, filéad med skinnet kvar
  • 1 dl strösocker
  • 1,25 dl salt
  • 3 tsk hela vitpepparkorn
  • hackad dill

Sås:

  • 1,5 msk svensk senap
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 3 dl rapsolja
  • hackad dill

Gör så här

  1. Krossa pepparkornen, blanda med salt och socker. Gnid in filéerna med lite av blandningen.
  2. Lägg ihop filéerna med köttsidorna mot varandra och resten av blandningen emellan.
  3. Lägg i plastpåse. Knyt till och lägg i kyl 1-2 dygn. Vänd påsen under tiden. Slå av saltlaken. Skrapa av kryddorna och skiva laxen.
  4. Blanda såsen och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept