Gravad lammsadel med senapssås

Gravad lammsadel med senapssås
Foto: TV4

Tänk på att djupfrysa köttet i 2 dygn innan du gravar det. Sedan ska det marinera i ett par timmar för att slutligen grava under 2 dygn. Det tar tid, men är väldigt enkelt. Det här receptet är tänkt som en förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 1 kg utskuren lammsadel
  • 1,5 msk socker
  • 0,5 tsk salvia
  • 0,5 tsk mejram
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 dl konjak
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 äggula
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk ljus fransk senap
  • worcestershiresås
  • riven pepparrot
  • 1 msk konjak
  • 1 msk + 1 tsk salt

Gör så här

  1. Gnid in det tinade köttet med olja och konjak och låt det ligga några timmar.
  2. Blanda 1 msk salt med sockret och alla kryddor. Gnid in köttet med kryddblandningen. Lägg köttbitarna tätt tillsammans och vira in dem riktigt hårt i folie. Lägg paketet i kylskåp i 2 dygn.
  3. Senapssås: Riv pepparroten. Blanda gulan, senapen och 1 tsk salt och rör sedan ner oljan droppvis. Blanda i konjaken och smaksätt med några stänk worcestershiresås och riven pepparrot. Ta lite i taget av varje och pröva dig fram till rätt balans.
  4. Torka köttet fritt från kryddorna och skär det sedan så tunt som möjligt i prydliga skivor med tunn vass kniv. Servera senapssåsen till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept