Gratinerat fänkål

Gratinerat fänkål
Foto: TV4

Den mjälla fänkålen med sin lätta smak av lakrits är ett välsmakande tillbehör till de flesta rätter. Här serveras den gratinerad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 fänkål med dill
  • salt och vatten
  • 30 g rumsvarmt smör
  • 2 msk ströbröd
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 275°. Ansa fänkålen och finhacka fänkålsdillen. Dela fänkålsstånden och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Ta upp och lägg i smord ugnssäker form. Blanda samman smör, ströbröd, salt och peppar. Rör ner fänkålsdillen. Fördela blandningen på fänkålshalvorna.
  3. Gratinera i 10 minuter eller tills rätten fått fin, gyllenbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept