Gratinerade oxfärsbiffar

Gratinerade oxfärsbiffar
Foto: TV4

Köttfärs kan också bli festmat med lyxiga tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 4 dl lagrad ost, riven
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 200 g skivade frysta champinjoner
  • 1 burk sparris (225 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Blanda färsen med 3 dl av osten, salt, peppar, potatismjöl, mjölk och ägg. Rör tills den är smidig. Forma 6–8 biffar och stek dem i matfett.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Lägg biffarna på ett smort eldfast fat. Lägg svampen över och runt om. Låt sparrisen rinna av och lägg den runt biffarna. Slå grädden i fatet och strö över resten av osten. Gratinera 10–15 minuter och servera med kokt potatis och tomater.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept