Gratinerade ostron

Gratinerade ostron
Foto: TV4

Ostron äts oftast färska och naturella. Som omväxling kan det vara trevligt att gratinera och servera som en lyxig förrätt eller tilltugg till en drink.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 ostron
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 150 g spenat
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk konjak
  • 1 krm tabasco
  • salt och malen vitpeppar
  • grovt salt till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 275°. Strö grovt salt i bottnen på en ugnssäker form. Öppna ostronen och lägg dem i ena skalhalvan i formen.
  2. Hacka löken och fräs mjuk i smör. Strimla spenatbladen. Fördela lök och spenat i ostronskalen.
  3. Blanda samman grädde, tomatpuré, citronsaft, konjak och tabasco. Häll blandningen över ostronen med hjälp av en sked. Gratinera i ca 3 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept