Gratinerade musslor

Gratinerade musslor
Foto: TV4

Servera de här musslorna som tilltugg till en drink eller som förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
30

Du behöver

  • 1 kg musslor med skal
  • 1 dl vatten
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal av 1 lime
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • flingsalt till ungformen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 275°. Borsta och skölj musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  2. Lägg musslorna i en stor kastrull med vatten i botten. Låt koka under lock ca 5 minuter. Ta loss musslorna och lägg dem i ena skalhalvan på en saltbädd på ett ugnssäkert fat.
  3. Blanda smör, sambal, limeskal och persilja. Pressa ner vitlöken. Klicka smöret på musslorna. Hit kan du förbereda. Gratinera i övre delen av ugnen i 3-5 minuter
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept