Gratinerade kronärtskocksbottnar

Gratinerade kronärtskocksbottnar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerade kronärtskocksbottnar

10 ingredienser

Ett god grön rätt som passar både som tillbehör och på buffébordet. Köp färdiga bottnar på burk eller koka skockorna och skär loss bottnarna.

Ingredienser

portioner
  • 6-7 kronärtskocksbottnar
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 1,5 dl ost, riven
  • olivolja, att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Lägg bottnarna på ett ugnsfat. Skålla tomaterna i kokande vatten. Skala och hacka dem.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs den med olja i en kastrull. Tillsätt tomater och kryddor. Koka tills den mesta vätskan har försvunnit.
  3. Fyll bottnarna, strö på ost och gratinera tills osten smält.