Gratinerade kronärtskocksbottnar

Gratinerade kronärtskocksbottnar
Foto: TV4

Ett god grön rätt som passar både som tillbehör och på buffébordet. Köp färdiga bottnar på burk eller koka skockorna och skär loss bottnarna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6-7 kronärtskocksbottnar
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 1,5 dl riven ost
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Lägg bottnarna på ett ugnsfat. Skålla tomaterna i kokande vatten. Skala och hacka dem.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs den med olja i en kastrull. Tillsätt tomater och kryddor. Koka tills den mesta vätskan har försvunnit.
  3. Fyll bottnarna, strö på ost och gratinera tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept