Gratinerade jordärtskockor

Gratinerade jordärtskockor
Foto: TV4

En liten knöl att bli hejdlöst förälskad i! Jordärtskockor passar både till soppor och puréer och gör sig även utmärkt i gratänger som denna.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 500 g jordärtskockor
  • 1 paket tärnat bacon
  • 2 dl riven ost

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 citron i skivor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skala jordärtskockorna med potatisskalare och lägg dem efterhand i vatten med citronskivor, så att de inte mörknar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Lägg över dem i en ugnsform. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med mjölk och krydda. Koka 5 minuter.
  3. Slå såsen över skockorna. Strö på bacon och ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept