Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor
Foto: TV4

Havskräftor är en delikatess som passar bra att gratinera med kryddsmör. Rostat bröd smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st havskräftor, kokta
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 2 msk basilika, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm sambal oelek
  • 0,5 dl purjolök, strimlad
  • 2 msk gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250º. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form.
  2. Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek. Bre smöret över kräftorna. Strö över purjolök och gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 min.
  3. Strö gräslöken över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept