Gratinerad vintersquash med hasselnötter

Familjen Mandelmann

Gratinerad vintersquash med hasselnötter

9 ingredienser

Vintersquash som gratineras med hackade hasselnötter, örter och ost. Oemotståndligt gott som en enkel förrätt eller på en buffé.

Ingredienser

portioner
  • 600 g zucchini, skalad och urkärnad [ca 1 kg hel]
  • olivolja, till pensling
  • 1 dl hasselnötter, grovhackade
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 msk citrontimjan, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 dl ost, riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär vintersquashen i pekfingertjocka skivor och pensla dem på båda sidor med olivolja. Lägg skivorna på en plåt.
  3. Blanda hasselnötter och örter med vitlök och ost och smaka av med salt och peppar.
  4. Täck squashskivorna med ett tjockt lager av röran. Grädda i ugnen i 20 minuter.
  5. Servera direkt, som förrätt eller som en av flera delrätter till vardag eller fest.