Gratinerad torsk med broccoli

Gratinerad torsk med broccoli
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • pressad citron
  • 1 st äggula
  • 250 g fryst broccoli
  • salt
  • Ugn: 200-275°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i ugnsform, salta lätt och täck med smörat papper. Koka knappt klar i ugnen i cirka 15 minuter. Slå av spadet i en kopp, späd med vatten till 1 1/2 dl. Smula ner buljongtärningen.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och grädde. Koka såsen 5 minuter. Krydda med salt, peppar och citron. Rör ner äggulan och bred såsen över fisken.
  3. Förväll broccolin i hett vatten. Låt den rinna av och lägg den runt fisken. Gratinera i 250-275° tills ytan fått färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept