Gratinerad sparris med bacon

Gratinerad sparris med bacon
Foto: TV4

Färsk sparris är en delikatess! Här får den extra mycket smak genom att först kokas och sedan gratineras med bacon.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,75-1 kg sparris
  • 100 g bacon
  • 2-3 msk parmesanost, riven
  • 150 g smör
  • 3 st ägg, hårdkokta, hackade
  • 1 dl persilja, hackad
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Skala sparrisen med potatisskalare. Börja strax under knoppen och skala nedåt. Gör fyra buntar, bind om med hushållssnöre och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Koktiden varierar med kvalitén, prova med en sticka.
  2. Tag upp sparrisen och låt den rinna av. Tag bort snörena och slå en eller två skivor bacon runt varje knippe.
  3. Lägg dem på ugnsfast fat. Strö lite parmesan över och gratinera cirka 10 minuter i 250°.
  4. Bryn och skumma smöret och blanda det med hackad persilja och äggen. Slå det över den gratinerade sparrisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept