Gratinerad sommarskinka med rissallad

Gratinerad sommarskinka med rissallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerad sommarskinka med rissallad

8 ingredienser

Enkelt och gott att laga!

Ingredienser

portioner
  • ca 400 g burkskinka (eller kokt skinka)
  • 100 g mild ost
  • senap
  • paprikapulver
  • 1 gurka, skivad

Sallad:

  • 4 port ris, kokt
  • 1 förp fryst grönsaksblandning
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 – 275° övervärme. Skiva skinka, lägg den i ugnsform och bred lite senap på skivorna. Täck med ostskivor. Strö på paprika.
  2. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält.
  3. Koka riset. Ge grönsakerna ett hastigt uppkok och låt dem rinna av. Lägg dem tillbaka i kastrullen med en klick smör och hetta upp. Blanda med riset och servera till skinkan.