Gratinerad skinka med ananas och avokado

Gratinerad skinka med ananas och avokado
Foto: TV4

Julskinka är gott att äta med kokt potatis och rödkål. Men varför inte pröva ett nytt recept med frukt och spännande kryddor? Ett bra sätt att variera den överblivna julskinkan.

25 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor kokt skinka
  • 1 burk krossad ananas, ca 400 g
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 avokado

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Låt ananasen rinna av och blanda den med farinsocker, senap och kryddnejlikor. Skär 1/2 cm tjocka skivor av skinkan.
  2. Lägg skinkskivorna i ett ugnssäkert fat och lägg ananas-röran ovanpå. Gratinera köttet i övre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  3. Dela avokadon i halvor, ta bort kärnan och skalet. Skär fruktköttet i skivor. Servera skinkan med avokadoskivorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept