Gratinerad löksoppa a la Klein

Gratinerad löksoppa a la Klein
Foto: TV4

Denna soppa tar lite tid att åstadkomma men är lättlagad och smakar mums om det är kyligt ute. Servera som förrätt eller lunch.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 stora, gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 4 vita brödskivor
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Skala löken och skiva den tunt. Smält smöret i en tjockbottnad serveringsgryta, lägg i löken och fräs den under omrörning tills den blir lätt brynt. Strö över mjölet och låt även det bli lätt brynt. Häll i buljongen, krydda med salt, peppar, lagerblad och timjan och låt soppan koka i ca 30 minuter.
  2. Riv osten. Lägg brödskivorna ovanpå soppan, strö över den rivna osten och ställ in grytan i ugnen, 275°, endast övervärme. Gratinera soppan tills ytan fått vacker färg. Servera omedelbart.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept