Gratinerad krabba med chili

Gratinerad krabba med chili
Foto: TV4

Ingefära och chili sätter en exotisk smak på den gratinerade krabban. Försök att hitta lite mindre krabbor om de ska serveras som förrätt. Till supé däremot kan man ta större krabbor och i övrigt samma mängder. Servera krabborna med bröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kokta krabbor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 0,5-1 röd spansk peppar
  • 2 msk matolja
  • 0,5 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk tomatpuré
  • salt efter smak
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk majsmjöl
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Lägg krabborna med skölden ner på en skärbräda. Stick in knivspetsen i randen som går runt skölden så att det blir en spricka och bryt upp skölden. Ta ut krabbköttet och rommen ur krabban och skölj ur sköldarna väl. Knäck klorna och ta ut köttet.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och chilifrukten och hacka det fint. Hetta upp oljan till medelvärme i en panna. Fräs löken, vitlöken, paprikahacket och chilin i 5 minuter. Rör i ingefäran, tomatpurén, krabbköttet och rommen och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fyll krabbskalen med krabblandningen. Strö över lite majsmjöl och gratinera krabborna i ugnen i 4–5 minuter. Strö över kori-ander eller persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept