Från TV4

Gratinerad kassler med murklor

Gratinerad kassler med murklor
Foto: TV4
Från TV4

Kassler kan bli riktig kalasmat med en lyxig murkelsås.

VIKTIGT OM STENMURKLOR Svampen stenmurkla är mycket giftig och Livsmedelsverket avråder från att äta den även efter förvällning samt torkad form. I recept kan du ersätta stenmurklor med toppmurklor, som inte är giftiga utan kan tillagas och ätas utan att kokas av först.
Läs mer på Livsmedelsverket »
26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 800 g benfri kassler

Sås:

  • 1 burk murklor, ca 200 g
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • lite kinesisk soja
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skiva kasslern och lägg i ugnsform. Spola murklorna i en sil och låt rinna av. Hacka dem grovt. Fräs med smör i en kastrull, pudra över mjölet och späd med grädden. Krydda och låt småkoka minst 15 minuter.
  2. Bred såsen över kasslern. Strö på ost och gratinera cirka 15 minuter. Servera med gröna bönor och pressad potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept