Gratinerad julkorv med pepparrotsdressing

Gratinerad julkorv med pepparrotsdressing
Foto: TV4

Julkorv kan man värma upp bara i dess spad och servera med goda tillbehör. En annan variant är att senapsgratinera den och äta med en kall dressing till.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g julkorv
  • 1 syrligt äpple
  • 1 purjolök
  • 1 ägg
  • 1 dl söt svensk senap
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl riven ost
  • Dressing:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär korven i 3–4 cm tjocka skivor och lägg skivorna i bottnen av en smord ugnssäker form. Skölj äpplet och skär det i tärningar, skölj purjolöken och skär den i fina strimlor och förväll purjolöken någon minut i lättsaltat vatten.
  2. Fördela purjolöken över korven och lägg på äppelbitarna. Blanda ägg och senap och bre blandningen över korven. Blanda ströbröd och ost och fördela överst.
  3. Gratinera i 200° ugn i 20 minuter. Rör under tiden samman ingredienserna till gräddfilsdressingen. Servera korven med kokt potatis eller potatismos och dressing.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept