Gratinerad hummer med fänkålssmör

Gratinerad hummer med fänkålssmör
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 kokta humrar

Fänkålssmör:

  • 50 g fänkål, ca 1/2 fänkålsstånd
  • 100 g rumstempererat smör
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Fänkålssmör: Koka fänkålen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt fänkålen svalna. Skala vitlöksklyftan. Mixa fänkål, smör, persilja och citronsaft till ett slätt smör, pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 275 °, endast övervärme eller grill. Placera hummern på en skärbräda och dela den på längden med en stor kniv. Ta ut magsäcken, som sitter i längst fram i huvudets nedre del, och knäck klorna. Bre ca 1⁄2 msk smör på varje halv hummer, lägg dem på en plåt och gratinera högt upp i ugnen, gärna med öppen ugnslucka, i ca 1 1/2 minut.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept