En festlig bjudrätt som kan stå klar i kylen väntan på gästerna. Bara att gratinera. Kronärtskocksbottnar och champinjoner är en fin smakkombination.
Ingredienser
800-900 g fläskfilé
6-8 kronärtskocksbottnar, från burk
paprikapulver
ost, riven
salt
peppar
Svampstuvning:
500 g champinjoner, finskivade
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
1-2 msk portvin
soja
salt
peppar
Ugn: 250°
Gör så här
Börja med stuvningen. Fräs svampen med matfett tills all vätska kokat in. Pudra över mjölet, späd med grädde och krydda. Koka sakta, minst 20 min. Smaka av med soja och portvin.
Skär filén i bitar ca 5 cm. Platta ut och krydda. Stek klara, lägg på ugnsfat.
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg en kronärtskocksbotten på varje bit, fyll den med svampstuvning och strö på paprika och ost. Gratinera tills osten smält.