Gratinerad fläskfilé med broccolimousse

Gratinerad fläskfilé med broccolimousse
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerad fläskfilé med broccolimousse

12 ingredienser

Lättlagad festmat.

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • 200 g bearnaisesås
  • 2-3 msk grädde
  • en nypa kajennpeppar
  • 1 dl ost, riven
  • paprikapulver

Mousse:

  • 375 g fryst broccoli
  • salt
  • peppar
  • 2 msk grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka broccolin klar. Slå av vattnet och låt den rinna av. Mixa till puré. Hetta upp. rör ner grädden och krydda.
  2. Skär filéerna i ca 2 1/2 tjocka skivor. Platta ut dem och krydda med salt och peppar.
  3. Stek dem klara i panna med matfett. Lägg på ugnsfat.
  4. Rör ut såsen med lite grädde, smaka av med kajenn. Bred den över köttet. Strö på ost och paprika. Gratiner hastigt så att ytan får färg. Kokt pressad potatis till.