Gratinerad färsbiff med fetaost och oliver

Färsbiff kan behöva piggas upp en smula. Här har vi tillsatt soltorkade tomater och oliver i smeten och gratinerat biffarna med fetaost.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 ägg
  • 0,5 dl soltorkade tomater
  • 0,5 dl svarta oliver
  • 1 tomat
  • 30 g fetaost
  • matfett att steka i

Till servering:

  • kokt potatis
  • Kokt broccoli

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 minuter. Hacka löken fint och fräs den. Arbeta in saltet i färsen. Hacka oliver och soltorkade tomater. Blanda färsen med ströbröd, mölk, ägg, lök och de soltorkade tomaterna. Vänd ner oliverna sist.
  2. Sätt ugnen på 275°. Forma färsen till jämna biffar. Bryn dem på medelvärme och lägg i en ugnssäker form.
  3. Skiva tomaten och lägg på biffarna och strö över fetaosten. Gratinera det hela i ugnen i 15 minuter. Servera med kokt potatis och broccoli.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept