Gratinerad chèvretoast med valnötter

30 m
4
Gratinerad chèvretoast med valnötter
Foto: TV4

Förrätt med chèvre chaud serverad på salladsbädd med valnötter, honung och balsamvinäger.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 september 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 4 skivor rostbröd
  • smör, till stekning
  • 4 skivor chèvreost
  • 2 msk flytande honung
  • 80 g späd sallad (ex rucola eller bladspenat)
  • 12 cocktailtomater, halverad
  • 1 röd lök, hackad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1-2 tsk tryffelolja

Till servering

  • valnötter, grovt hackade
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på grillelement och full värme, 250 grader.
  2. Stansa ut fyra runda toastbröd, stek brödet på båda sidorna i smör.
  3. Lägg chévreosten på en varsin brödskiva och ringla honungen över osten, gratinera toasten i ugnen ca 4-5 minuter.
  4. Lägg upp salladen på fyra tallrikar. Lägg på tomater och hackad rödlök, lägg en chèvretoast på varje tallrik
  5. Ringla över olivolja, balsamvinäger och tryffelolja runt om toasten och strö över valnötter, avsluta med lite flingsalt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept