Gratinerad cannelloni med spenat och keso

Gratinerad cannelloni med spenat och keso
Foto: TV4

En läcker vegetarisk rätt med mycket smak. Hittar du inte cannellonirör går det bra att använda mjukkokta lasagneplattor och rulla dem till rör. En mixer eller matberedare är till god hjälp när du ska laga såsen. Servera rätten rykande het med krispig och god sallad.

9 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 cannellonirör
  • 400 g bladspenat
  • 1 gul lök
  • 2 dl keso
  • riven muskotnöt
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • salt och malen vitpeppar
  • färska örter

Gör så här

  1. Tina och grovhacka spenaten. Hacka 1 gul lök. Fräs lök och spenat tills löken är mjuk. Låt svalna, krydda med salt, peppar och muskot. Blanda ner keson. Fyll cannellonirullarna och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tomatsås: Hacka den andra löken fint. Häll de krossade tomaterna i en kastrull tillsammans med finhackad lök, vin och lite av smöret. Låt det puttra tills löken är mjuk. Mixa och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt resten av smöret och tomatpurén. Häll tomatsåsen på ett ugnssäkert fat, lägg de fyllda cannellonirullarna på. Ostsås: Smält smöret. Ta kastrullen av värmen och blanda ner mjölet. Tillsätt mjölken under kraftig vispning. Låt puttra 5 minuter. Krydda med salt och peppar och rör ner osten tills den smält.
  3. Häll ostsåsen över cannellonin och ställ in fatet i ugnen. Låt stå ca 20 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och cannellonin mjuk. Garnera med färska örter och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept