Boeuf Miroton är en rätt som kan lagas av överbliven söndagsstek. Här serveras den gratinerad i ugn tillsamman med potatismos. Det är en rätt som kan förberedas och sedan bara gratineras före servering.
Pommes duchesse:Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av och pressa den sedan. Vispa ner äggulor och matfett till ett slätt mos. Krydda med salt, peppar och riven muskot.
Skala och skiva den gula löken. Fräs löken i smör och tillsätt sedan köttfond och vin. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt, peppar och några droppar vinäger. Så här långt kan rätten förberdas.
Värm ugnen till 225°. Smörj 4 ugnssäkra portionsformar. Spritsa pommes duchesse i formen. Skiva oxsteken i tunna skivor och lägg dem i formen. Fördela såsen och den rivna osten över. Gratinera i ugnen i 10-15 miuter eller tills osten smält och fått vacker färg. Servera genast.