Gratinerad bakpotatis med skinka

Gratinerad bakpotatis med skinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerad bakpotatis med skinka

6 ingredienser

Ett utmärkt sätt att ta till vara skinkresterna från julen. Stuvad grönkål eller brysselkål kompletterar smakerna.

Ingredienser

portioner
  • 5 bakpotatisar
  • ca 250 g skinka (ev. julskinka)
  • 2 msk margarin
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk senap
  • 1,5 dl ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Baka potatisen mjuk. Låt svalna. Skär ett lock på längden av varje potatis, gröp ur hälften av innehållet.
  3. Mosa hälften av inkråmet, blanda med finhackad skinka, smör, senap och grädde till en mjuk smet.
  4. Fyll potatisarna, strö på ost och gratinera tills osten smält.