Skala svartrötter under rinnande vatten, annars kan de kännas lite klibbiga. Men det är väl värt mödan! Hur många du behöver beror på storleken. Tärna, koka och mät upp ca 8 dl till fyra personer.
Ingredienser
2-4 svartrötter
150 g tärnad bacon
Sås:
3 msk smör
2 msk vetemjöl
3-4 dl mjölk
salt
vitpeppar
1 äggula
0,5 dl persilja, hackad
smör, till formen
Gör så här
Värm ugnen till 225°. Skala och tärna svartrötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg dem i en lättsmord ugnsform. Stek baconet och lägg det på hushållspapper.
Fräs smör och mjöl till såsen, späd med mjölk och krydda. Småkoka 10 minuter. Ta såsen av värmen, rör ner äggulan.
Slå såsen över formen. Strö på baconen. Sätt in i ugnen 15-20 minuter. Strö på persilja.